Ademhalingsproblemen

Ieder kind moet onbelemmerd met plezier kunnen bewegen! Ademen doen we vanaf onze geboorte, het is onze eerste levensbehoefte. De natuurlijk ademhaling is goed, echter door allerlei oorzaken kan de ademhaling veranderen. Van baby tot puber; uw kind kan hier serieuze hinder van ondervinden.

Ieder kind moet vrij kunnen lopen, fietsen of hardlopen zonder dat het klachten (oa hoesten, kortademig, duizelig, misselijk, hoofdpijn) krijgt.

Heeft uw kind – ondanks goede medicijnen – toch klanten van een verminderde conditie, een verminderde beweeglijkheid van de romp en/of last van ophoesten van slijn, dan kan de kinderfysiotherapeut voor begeleiding en advies zorgen.

Een kind met bpd, astma, hyperventilatie, een verkeerde ademhalingstechniek of benauwdheid merkt dit tijdens zijn dagelijks leven op verschillende momenten van de dag. Tijdens het spelen met vrienden en vriendinnetjes, tijdens het sporten, maar ook tijdens het slapen wanneer een ontspannen ademhaling nodig is.

De gevolgen kunnen divers zijn: angst voor bewegen, schoolverzuim, onttrekken uit sport, onttrekken uit schoolgym, gebracht worden naar school, verminderde conditie en pijn.

Wij kunnen deze kinderen helpen.

Onderzoek en behandeling:

De kinderfysiotherapeut begint met een vraaggesprek om een goed beeld te krijgen van de klachten en mogelijkheden voor hulp. Ook wordt uw kind lichamelijk onderzocht. Wat gebeurt er als het zich inspant? Wat is de spierkracht? Wat is de beweeglijkheid, hoe verloopt de ademhaling en wat zijn de gevolgen voor de motorische ontwikkeling.

Samen met u en uw kind wordt een plan met doelen opgesteld.

 

Ieder kind moet met plezier kunnen bewegen!

 

 

AANMELDEN VAN EEN NIEUWE PATIENT

Het aanmelden van een nieuwe patient kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om een intake te plannen.

AFMELDEN VAN EEN AFSPRAAK

Het afzeggen van een afspraak kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.