Eerste bezoek

Om uw kind aan te melden voor kinderfysiotherapie, dient u ons aanmeldformulier in te vullen.

Omdat wij de behandeling van de kinderen niet steeds willen onderbreken zijn wij telefonisch het best bereikbaar tussen tussen 8:00 en 8:30, tussen 12:30 en 13:00 en tussen 17:00 en 17:30.
U kunt ook altijd het antwoordapparaat inspreken, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Wat heeft u nodig bij de eerste afspraak?

Tegenwoordig is er geen verwijsbrief van de huisarts of specialist meer nodig om te kunnen starten met kinderfysiotherapie.
Wij zullen eerst een afspraak maken voor een screening, waarbij de kinderfysiotherapeut bekijkt of uw kind bij ons op de juiste plek is. Indien dit het geval is, zal gericht onderzoek volgen. Neem wel de verzekeringsgegevens en het identiteitsbewijs van uw kind mee.

Indien de behandeling aan huis plaatsvindt, hebben we altijd een verwijzing van een arts nodig.

Kosten van de kinderfysiotherapie

Wij werken op basis van de vastgestelde officiële tarieven en hebben voor 2024 met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, behalve met Zorg & Zekerheid.
Het aantal behandelingen dat u vergoed kunt krijgen voor uw kind wordt bepaald door uw ziektekostenverzekering.
Er zijn grote verschillen tussen het aantal verzekerde behandelingen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 18 behandelingen, maar een aantal zorgverzekeraars vergoeden er slechts 9, met de mogelijkheid tot verlenging.
Het is verstandig vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren waar u recht op heeft.Voor een chronische indicatie en langdurige behandeling gelden speciale regels.
De kinderfysiotherapeutische behandeling van uw kind wordt niet van uw eigen risico afgetrokken. Als “opdrachtgever” bent u verantwoordelijk voor de betaling van de behandelingen van uw kind. Geef wijzigingen direct aan ons door. Over het algemeen genomen sturen wij de nota rechtstreeks naar de door u opgegeven zorgverzekeraar. Nota’s dienen binnen 14 dagen voldaan te worden.

Afspraak is afspraak

Wij werken op basis van afspraak om uw kind en u alle aandacht te kunnen geven. Mocht u verhinderd zijn om te komen, bel ons dan uiterlijk 24 uur van te voren, dan kunnen we mogelijk een andere patiënt in plannen. Als u later belt, moeten we de behandeling bij u in rekening brengen.

AANMELDEN VAN EEN NIEUWE PATIENT

Het aanmelden van een nieuwe patient kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om een intake te plannen.

AFMELDEN VAN EEN AFSPRAAK

Het afzeggen van een afspraak kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.