Informatie voor kinderen

Wat is kinderfysiotherapie?

Een lastig woord, vind je niet? Maar er is nog geen makkelijker woord voor bedacht! Bij kinderfysiotherapie kun je terecht als het bewegen lastig of moeilijk gaat. Bijvoorbeeld als je niet zo hard kan rennen of niet zo goed kan fietsen, of als je moeite hebt met netjes schrijven. Ook als je last hebt van je gewrichten of van je spieren.

 

Wat gebeurt er de eerste keer?

Mieke of Muriel gaat je vragen stellen, zoals: waar heb je last van, wanneer is het begonnen, aan welke sport doe je en wat zou je willen leren? Daarna begint het onderzoek om te kijken wat je allemaal goed en niet zo goed kan. Soms spreken we nog een keer af om een test te doen. Die bestaat uit verschillende spelletjes, zodat we precies kunnen zien waar je goed in bent en waar je misschien extra hulp voor nodig hebt.

 

En daarna?

Daarna spreken we het door met jou en je ouders. Je krijgt dan te horen wat wij denken wat goed is om te doen. Dat heet een advies. Misschien is een sport een goed idee of mag je elke week komen oefenen en spelen in onze oefenzaal. Zo word je sterker, handiger en kun je weer goed meespelen met je vriendjes en vriendinnetjes.

AANMELDEN VAN EEN NIEUWE PATIENT

Het aanmelden van een nieuwe patient kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om een intake te plannen.

AFMELDEN VAN EEN AFSPRAAK

Het afzeggen van een afspraak kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.