Schrijfproblemen

Schrijfproblemen

Jong geleerd…oud gedaan! Bij iedere leeftijd horen bepaalde fijn motorische vaardigheden die een kind onder de knie moet krijgen. Om het schrijven goed te leren, moet de fijne motoriek van een kind goed ontwikkeld zijn. En baby oefent de eerste grepen door het oppakken van kruimels, een kleuter oefent voorbereidende vaardigheden door te spelen, knutselen en tekenen. In groep 3 heeft het kind een juiste pengreep en schrijfhouding nodig en leert het een potlood te sturen. 

Maar soms gaat de ontwikkeling anders en lukt dit kinderen niet zo goed. Ze hebben moeten met het sturen, veters strikken lukt niet, ze knoeien veel of verliezen plezier in tekenen en schrijven. Wij kunnen deze kinderen helpen. 

Door middel van een gesprek, een observatie en een onderzoek wordt gekeken naar de oorzaak van het probleem. De behandeling bestaat uit oefeningen en adviezen om de fijne motoriek te verbeteren, de schrijfvoorwaarden te optimaliseren waarna de vorming en verbinding van letters en het schrijftempo verbeterd worden.

AANMELDEN VAN EEN NIEUWE PATIENT

Het aanmelden van een nieuwe patient kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om een intake te plannen.

AFMELDEN VAN EEN AFSPRAAK

Het afzeggen van een afspraak kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.