Veel gestelde vragen

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Wij werken op basis van vastgestelde officiële tarieven en hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Het totaal aantal behandelingen dat u vergoed kunt krijgen voor uw kind wordt bepaald door uw ziektekostenverzekering. Kinderen hebben vanuit de basisverzekering recht op een vergoeding van 18 behandelingen per kalenderjaar. Voor een chronische indicatie en/of langdurige behandeling gelden speciale regels. Het is verstandig vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren waar u recht op heeft. 

De kinderfysiotherapeutische behandeling van uw kind wordt niet van uw eigen risico afgetrokken. Als “opdrachtgever” bent u verantwoordelijk voor de betaling van de behandelingen van uw kind. Geef wijzigingen direct aan ons door. Over het algemeen genomen sturen wij de nota rechtstreeks naar de door u opgegeven zorgverzekeraar. Nota’s dienen binnen 14 dagen voldaan te worden.

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?

In 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, behalve met Zorg & Zekerheid. Kinderen die bij Zorg & Zekerheid verzekerd zijn, kunnen uiteraard wel behandeld worden. Echter moeten ouders dan zelf de nota voldoen en wanneer zij deze indienen bij kun eigen zorgverzekeraar, dan krijgen zij mogelijk een gedeelte hiervan vergoed. Ouders zijn hier zelf verantwoordelijk voor.

Heb ik een verwijzing nodig voor de behandelingen?

Het is niet nodig om een verwijsbrief van een arts te hebben, tenzij het gaat om kinderfysiotherapie aan huis. In dat geval is er een verwijsbrief nodig van uw huisarts of het consultatiebureau.

Hoe kan ik mijn afspraak afmelden en/of verzetten?

Via de website kunt u gebruik maken van de afmeldfunctie, zodat uw afmelding digitaal gedaan kan worden.

AANMELDEN VAN EEN NIEUWE PATIENT

Het aanmelden van een nieuwe patient kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om een intake te plannen.

AFMELDEN VAN EEN AFSPRAAK

Het afzeggen van een afspraak kan via onderstaande button. Wij nemen contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.